Opastukset ryhmille

Museon henkilökunta taitaa ja tietää lukuisia tarinoita esineistä ja rakennuksista. Museoalueelle on mahdollista saada henkilökohtainen opastus. Pyydettäessä opastus sisältyy pääsymaksuun. Hyvän asiakaspalvelun varmistamiseksi toivomme että isommat ryhmät (yli 10 henkeä) ilmoittavat saapumisestaan ennakkoon.

Lasten ja nuorten ohjaajat/opettajat

Museoalueella on helppo toteuttaa oppiainerajat ylittävää opetusta. Toiminnallisissa tehtäväradoissa on hyödynnetty museon ympäristö ja esineistö. Tehtävissä saa liikkua isolla museoalueella, etsiä muun muassa aarteita ja museon esineitä, jotka liittyvät kunkin tehtäväradan tarinaan. Hauskan tekemisen avulla voi oppia perinnetietoa 1800-1900 -luvun maaseudun elämäntavasta. Katso esimerkkejä tehtäväradoista tehtävät osiostamme.

Alanteenpirtin pöydän ääressä on mahdollista työskennellä esimerkiksi piirtäen ja tarinoita jakaen. Pirtin ainutlaatuinen tunnelma antaa vaikuttavan esimerkin menneestä maailmasta. Ryhmäkoko lasten ryhmävierailulle on maksimissaan 30 henkilöä. Museokäynti on päiväkoti ikäisille- ja koululaisryhmille maksuton. Vierailuista tulee sopia etukäteen museon henkilökunnan kanssa.
Varaukset ja tiedustelut: 044 777 3184 tai 044 511 9871, veera.tavila@suomussalmi.fi

Museokauppa

Museolla on pieni museokauppa josta on mahdollista ostaa paikallisia tuotteita. Museokaupan ja lipunmyynnin löydät Alanteen talosta. Huomioithan että maksutapana käy ainoastaan käteinen.

Muuta huomioitavaa

Museolta löytyy perinteinen ekologinen puu-wc. Parkkipaikka sijaitsee kirkon raunioiden vieressä, museon välittömässä läheisyydessä. Alueella on polkuja, kantoja ja kiviä, jotka voivat vaikeuttaa liikuntarajoitteisen kulkua. Päärakennukseen Alanteen pirttiin pääsee pyörätuolirampin avulla. Kirkkoniemi on Kiantajärven ympäröimä, niemen rannat ovat matalat, lukuun ottamatta tieosuutta, joka yhdistää niemen ja mantereen keskenään.

Kotiseutumuseo juhla- ja kokouspaikkana

Museon rakennuksia ja ympäristöä on mahdollista soveltaa tietyin rajoituksin monenlaisiin juhliin ja tapahtumiin. Museolla on mahdollista järjestää häitä, syntymäpäiväjuhlia, kokouksia ja ympäristö toimii loistavana kuvauspaikkana. Museo on haluttu säilyttää mahdollisimman alkuperäisessä asussa, joten siellä ei ole käytössä sähköjä. Varjelemme yhdessä kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä.

Tilavuokrat

Suomussalmen kunnan yhteistyökumppanit: 20€/tilaisuus. Vuokrattaessa tilaa erilaisten avoimien yleisötilaisuuksien ja ohjelmapalveluiden järjestämiseen museon aukioloaikojen ulkopuolella. Mikäli tilaisuus/ohjelmapalvelu toistuu useita kertoja saman viikon aikana, sisältyvät toistuvat tilaisuudet samaan korvaukseen. Mikäli tilaisuuden luonne edellyttää museon henkilöstön läsnäoloa, lisätään hintaan museotyöntekijän palkkakustannukset tilaisuuden ajalta (15€/h). Museohenkilöstön tarve arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Lisäksi tilaisuudesta aiheutuvat mahdolliset muut kustannukset tulevat vuokraajan maksettavaksi.

Vuokra 40€/tilaisuus + henkilöstön palkkakustannukset tilaisuuden ajalta (15€/h). Yksityistilaisuudet edellyttävät aina museon henkilöstön läsnäoloa. Tilaisuudesta aiheutuvat mahdolliset muut kustannukset tulevat vuokraajan maksettavaksi. Tiloja vuokrataan ainoastaan museon päivittäisten aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan. Kerromme mielellämme lisää tilojen käyttömahdollisuuksista.